top of page

Je onbewuste bewust maken stimuleert het zelfgenezend vermogen van je vruchtbaarheid


geen quick fix

Ik heb het niet over een quickfix of een extra menopur, utrogestan of pregnyl dosis. Wél over een complete verandering van je leven, je gezondheid en welzijn. Daar bovenop kán er ook een gezonde zwangerschap, zelfs een natuurlijke zwangerschap en een gezond kindje uit kan geboren worden.


Tegelijk heb ik daar natuurlijk geen garanties over. Wat net erg vaak het pijnlijke is, want niemand heeft daar op welke manier dan ook garanties over.

Wel kun je door je onbewuste patronen, verhalen, overtuigingen, gedragingen, gedachten, gevoelens, behoeften bewust te maken, je leven als dochter, vrouw, partner, moeder compleet op een enorm duurzame manier veranderen en leven zoals jij écht wil.Je onbewuste binnenwereld beïnvloedt je hormonale balans

Onze binnenwereld, bewust en onbewust, bevat onze gevoelens, gedachten, overtuigingen en acties. We schatten vaak dat zo’n 90% onbewust is en dus slechts 10% bewust.


Crazy he! Herinner jij je die laatste autorit dat je plots thuis was en eigenlijk geen idee hebt hoe je gereden hebt. Wel, o.a. dat onbewuste bedoel ik. Ons onbewuste wereld zit zo diep ingesleten in ons. Niet gewoon bij dat autorijden.


- Net wel hoe jij in relaties zit - vb steeds voor anderen alles doen en het idee hebben niet terug te krijgen

- hoe jij op je werk functioneert - vb blijven gaan en alles voor iedereen oplossen, want jij hebt de eindverantwoordelijkheid, terwijl je jezelf helemaal niet gelukkig meer voelt in wat je doet

- wie jij aantrekt als partner - vb steeds die foute partners ontmoeten

- hoe je automatismen in je familiesysteem plaatsvinden - zoals steeds deze persoon zijn die voor iedereen zorgt behalve zichzelf

- of ook gewoon hoe jij praat naar jezelf - vb kun jij jezelf waarderen zoals je een pluim zou geven aan een kind? Want wie zou dit doen als jij dit niet doet..Donkere dieperliggende gedachten

’Ik zal nooit mama worden’ is misschien één van die dieperliggende gedachten die jij na de zoveelste rode vloed in je onderbroek opnieuw diep verscholen in je hersenpan ervaart.


Hoe hard je die gedachtte ook wil verstoppen in een hoekje van de kamer. Ze komt steeds opnieuw op de loer.


’Waarom zou mijn partner bij mij willen blijven als wij geen kinderen krijgen’ kan bijvoorbeeld een andere erg levendig gedachtte zijn.


Het is ok. Het is ok dat jij dit denkt. Het is ok dat jij van die super vervelende en misschien wel enorm pijnlijke gedachten ervaart. Het hoeven ook geen allesoverheersende gedachten te zijn. Want we denken vaak niet enkel zwart. Er is geregeld ook wit. En liefst zelfs zwart, wit én grijs.

Zie het als een rugzak vol met appels. Hoe klein die ene rotte appel in de rugzak ook is. Als die appel er is haal je hem er beter uit, want het kan een enorme impact hebben op al de rest. En dus zeker als je merkt dat die rugzak je helemaal niet meer past. Hoe moeilijk het ook soms is, hoe diep je soms ook in die rugzak te kijken hebt, hoe donker het er ook soms kan zijn.


Je bent helemaal niet abnormaal. Het is ok, zelfs zonder dat daar ook zelfs een stempel aan gekoppeld dient te worden. Want, hey, we hebben allemaal ongeloofelijk veel gedachten. Tot wel 60.000 per dag zeggen sommigen.

Je (on)bewuste gedachten sturen je gevoelens aan


Het is zo dat onze gedachten onze gevoelens aansturen. En niet omgekeerd.

Een gebeurtenis, situatie triggert iets in jou, waardoor je gedachten aangaan en er emoties van alle kanten van het spectrum kunnen ontstaan, doordat bepaalde innerlijke behoeften vervuld zijn of net niet.


De objectieve gebeurtenis, situatie is bijvoorbeeld het zien van een rode vloed in je onderbroek, of een koppel met een buggy die langs je wandelt...


Je gedachten kunnen via al dan niet een loop, onbewust aan de slag gaan, waardoor jij bijvoorbeeld (on)bewust denkt ‘ik zal nooit mama worden’. Op dat moment zal er van daaruit een emotionele reactie kunnen ontstaan, zoals onrust, paniek of …


Herinner jij je de laatste schrik of paniek reactie. Waarin je hart stoptte of net gigantisch tekeer ging? Wel je hormonen veranderen en schommelen nét door die gevoelens die ontstaan als reactie op je gedachten die horen bij de triggerende stuatie.


Bemerk je hoe krachtig het zichtbaar maken en omvormen op een diepgaand niv


eau je onbewuste gedachten dan ook kunnen zijn?


Yin versus Yang

Hoe meer je onbewuste gedachten jou op een diepe laag aansturen op kleine en grote dingen in het leven, hoe meer mentaal emotionele onbalans er zal ontstaan én dus ook hoe meer onbalans je lijf ervaart. Je lijf zal meer uit balans zijn, want ze is overgeslagen naar een Yang onbalans. Hierdoor zul je eerder een verkramping, verharding, verstarring ervaren in je fysieke lijf.


Yang kun je beschouwen als oplossingsgericht denken, gefocust, actie, daadkracht en in een onbalans eerder als forceren, blijven gaan, pushen, alles willen fixen. Yin is eerder een vrouwelijke energie, vanuit ontspanning, vertrouwen, ontvangen, overgave, draagkracht. Al kan dit in onbalans eerder zijn dat je niet in actie komt, geen beweging ervaart … Sowieso heb je als man en vrouw beide energieën in je. Wist je zelfs dat een vrouw een yang lichaam heeft en eerder een yinne energie? En mannen dus een yin lichaam met yange energie.


De wereld rondom ons is ook erg Yang gericht, en dus eerder uit balans. Als ik daar aan denk, vind ik het elke keer zo bijzonder en ook erg verdrietig dat onze maatschappij op vandaag daarin erg uit balans is. Ik struggle daar op vandaag ook nog geregeld mee. Want dat is nu eenmaal wat ook ik geleerd heb hoe het hoorde te zijn in ‘de wereld’. Door mijn opvoeding, door mijn scholing, door hoe ik de wereld heb ontdekt. Terwijl dat helemaal niet is wat de natuur van ons vraagt. De natuur zoekt balans in elke vorm. Yin en Yang. Naar buiten en naar binnen. Licht en donker. Dag en Nacht. De zon en de maan. Denken en oplossen versus voelen en overgave.


Er is niets mis met Yang energie. Een energie zoals de zon, die elke dag 100% opkomt en 100% weggaat. Er is ook niets mis met Yin. Een energie van overgave, zoals de golven van de zee, meestromen en flowen met wat je onderweg tegenkomt, meegaan met jouw eigen stroom. Net zoals de cyclus van de maan in verschillende fases. Wel zorgt een overhelling naar Yin of Yang voor een stevige onbalans op allerlei vlakken, waaronder dus ook hormonaal.


De wereld zoekt hierdoor dus elke dag steeds meer Yin energie op, om terug in balans te komen. Jouw lichaam zoekt meer yin energie op, voor innerlijke balans, hormonaal, mentaal, emotioneel, lichamelijk, spiritueel.


Jouw baarmoeder wil hiermee op de allerbest mogelijke manier een veilig, warm, geborgen plekje crëeren voor het aller waardevolste nieuwe leven.Duurzaam warm, zacht, veilig nestje


Het kan enorm frustrerend zijn dat je denkt wat je denkt. Want je wil misschien helemaal niet die donkere gedachten denken. Je wil positief zijn, want je snapt met je hoofd en je slimme brein de waarde en de impact ervan wel op je lichaam en je baarmoeder. Maar hierdoor kan het net zijn dat je jezelf forceert om te stoppen met dit te denken.


Waardoor je misschien jezelf dwingt om dan bijvoorbeeld vooral met niemand erover te praten, of om jezelf sterk te pushen en te blijven gaan om het tegendeel te bewijzen, of om jezelf misschien te forceren affirmaties elke dag op te zeggen zodat die gedachten zullen verdwijnen, en misschien ondertussen je voeding stevig aanpakken en écht forceren gezond te eten of je het nu leuk vind of niet, of je neemt er die accupunctuur sessie er dringend ook maar bij, want dan, dan zou het maar eens kunnen lukken, of ..


Dit forceren van jezelf, deze extra Yange energie is erg logisch dat je dit doet. We verlangen immers erg naar een eigen gezinnetje en we weten niet beter en krijgen niet zomaar handvatten om het anders te doen, want de wereld is ook erg Yang gericht zoals je net las.

Forceren is net als een bal die je onder water forceert en blijft duwen. De bal zal altijd bovenkomen, al weet je nooit vooraf wanneer, tenzij jij er voor kiest. En onthou, hoe onhandig deze energie van forceren ook is, ze heeft echt een dieperliggend innerlijke behoefte in je onbewuste wereld en dus een reden waarom je doet wat je doet. Ook dat hebben we serieus te nemen en niet zomaar van tafel te vegen.


Ik zeg niet dat je vanuit die Yange energie niet bepaalde gedachten kan omvormen. Dat kan zeker en is ook helemaal ok. Iedereen is volledig vrij om zijn eigen opties, keuzes en mogelijkheden te bekijken. Niets is goed of fout. Al ervaar ik wel dat vanuit die energie gedachten niet op een diepgaande en duurzame manier zullen shiften. En dieperliggende struggles die je ervaarde vóór je leven met kinderen, zouden zomaar eens nog sterker kunnen worden tijdens je gezinsleven.


De yinne energie die je lichaam zoekt, brengt net al je aandacht terug naar je binnenwereld van je mentaal, emotionele en sprituele lichaam, zodat je enerzijds een innerlijke balans kan ervaren én daarbovenop je baarmoeder mentaal, emotioneel en spiritueel diepgaan voor te bereiden op een warm, zacht, veilig nestje. Want net zoals in de natuur er op een rots geen nieuw leven komt, en wel op die zachte ondergrond.


Nieuw leven ontstaat daar waar zachtheid leeft.Jouw baarmoeder


Je baarmoeder wil jou die nieuwe weg laten ontdekken.

De weg van zachtheid, liefde, overgave en vrouwelijke energie.


Je baarmoeder vraagt of jij je samen wil voorbereiden.

Of jij je wil voorbereiden op het leven dat ze voor jou in petto heeft.


Je baarmoeder wil samen op pad, naar de diepte.

Anders, dieper, intenser dan je ooit kende, ervaarde, leerde of voor je zag.


Je baarmoeder weet dat jij klaar voor bent voor die diepere lagen. Dieper dan ooit tevoren. Het kan jou en je krachtige baarmoeder compleet veranderen. Het zal je gezin, elke vrouw voor of na je compleet veranderen. Het zal je leven, geluk, welzijn en gezondheid duurzaam veranderen.


Naar een leven vol stroming, liefde, zachtheid en overgave.

En leven waarin jij écht jij bent.

Recente blogposts

Alles weergeven
Mijn kinderwens

Schrijf je in op de VIP mailing lijst van Jouw Kinderwenscoach
en laat je inspireren met de laatste super waardevolle inzichten op jouw kinderwensreis.

Ik mail sporadisch en hou het graag eenvoudig,
helemaal om jou te ondersteunen en te inspireren op jouw tempo.
Je kan ook op elk moment uitschrijven.​ 

bottom of page